Wyłącz opcję „Zapisz hasło do tej witryny” w przeglądarce Google Chrome

Gdy wpiszesz swoją nazwę użytkownika i hasło w jakiejś witrynie, Google Chrome proponuje ich zapisanie w celu automatycznego logowania się w tej witrynie przy użyciu Twoich danych logowania w przyszłości. Domyślnie żądanie zapisania nazwy użytkownika i hasła jest włączone, ale możesz je wyłączyć w dowolnym momencie, a także włączyć je ponownie, kiedy tylko chcesz.

Menedżer haseł w przeglądarce Chrome jest dobry w swojej funkcjonalności, możesz szyfrować hasła, możesz przejść do przeglądarki za pomocą konta Google, a wszystkie hasła (a także inne ustawienia) zostaną zsynchronizowane z Twoim kontem. Jeśli zalogujesz się do przeglądarki na innych urządzeniach za pomocą swojego konta Google, te hasła (a także ustawienia) zostaną tam również wyświetlone. Innymi słowy, Twoje hasła będą zawsze na wyciągnięcie ręki.

1. Otwórz przeglądarkę Google Chrome => wpisz chrome: // settings / passwords w pasku adresu  i naciśnij klawisz Enter (lub kliknij trzy kropki w prawym górnym rogu, przejdź do "Ustawienia" => kliknij "Zaawansowane" => kliknij "Ustawienia Hasła ").

2. Naprzeciwko „Monituj o zapisanie haseł” kliknij przełącznik, aby znalazł się w pozycji „Wył.”. - jeśli nie chcesz otrzymywać monitu o zapisanie hasła lub „Wł.” - aby poprosić o zapisanie hasła.

To wszystko na dziś, jeśli znasz inne metody lub masz dodatki - napisz w komentarzach! Powodzenia 🙂